Menu

Pentru ca un site sa fie usor administrabil trebuie sa aibe o interfata de unde sa poata fi modificat continutul paginilor (back-end). Cum nevoia de websiteuri este in crestere au aparut (firesc) mai multe platforme ce ofera o diversitate de solutii gata pregatite: platformele CMS (Content Management System).

WordPressul este si el un CMS Open Source scris in PHP.

Dar oare cate CMS-uri exista in lume astazi?

Websiteul CMSmatrix a strans o lista cu mai mult de 1200 de platforme CMS.

Cum sa alegem cea mai potrivita platforma CMS?

Interfata de configurare ne permite sa facem comparatii si cautari pornind de la o serie de parametrii predefiniti.

Listing Statistics
Most clicks WebGUI (203011)
Most views WebGUI (390630)
Most compares Joomla! (551521)

Dincolo de facilitatile tehnice, WordPress ramane platforma momentului.  În august 2011, s-a estimat că aproximativ 22% din toate site-urile noi în Statele Unite ale Americii foloseau pltaforma WordPress. Este CMS-ul ales pentru 15% din primele 100 de site-uri din lume. In ultimii 7 ani a fost intr-o crestere continua, ajungand astazi liderul de necontestat  in cautarile Google dupa numele CMS-urilor.

wordpress_trends

WordPress-ul singur este un CMS minunat, dar adevarata lui putere se află în plugin-urile sale, care sunt aproape nelimitate. În fiecare lună apar zeci de noi teme și plugin-uri. Aproape fiecare gust și cerință este satisfacuta. Dacă doresti o temă deosebita, sau un template de design cu aspect profesional pentru afacerea ta, este aproape imposibil sa nu gasesti o astfel de tema deja realizata.

Potențialul pentru ceea ce poți face folosind WordPress-ul este nelimitat. Beneficiezi de aportul unei comunitati uriase de programatori entuziasti si de resurse cizelate in mai bine de 10 ani de perfectionare continua.